Оставьте заявку



Оставьте заявку

Телефон для екстренного зв'язку (096) 131-40-19
Допомогти збройним силам України проти російської агресії
Каталог товарів
Наші переваги
  • Доставка по всій Україні
  • Відправка впродовж 48 годин
  • Доступний самовивіз
  • Гарантія на всі моделі
  • Тест Драйв
Електровелосипеди пропонують зручний та екологічний спосіб пересування. Однак правильне використа...
Опубліковано: 11.02.2024
Як правильно підібрати та встановити електронабір на велосипед
У цій статті ми надаємо детальну інформацію про процес модифікації звичайного велосипеда на елект...
Опубліковано: 07.02.2024
Language  Russian Ukrainian

Сумісність велосипеда з електродвигуном

Опубліковано: 21.03.2022 22:57

Буквально вся Європа та Америка вже використовує електровелосипеди: для поїздок на роботу, за продуктами, для відпочинку та навіть змагань. В Україні цей вид транспорту активно набирає популярності, тому, якщо і ви замислюєтеся про придбання – розповімо про особливості та нюанси.

Типів електровелосипедів не так вже й багато. Для зручності розділимо їх на дві основні категорії:

Європейські.

І тут транспорт проектувався з урахуванням використання електротяги. Двигун, а також акумулятори заховані у спеціально спроектовану раму. Виробництвом таких електровелосипедів займаються відомі бренди по всьому світу.

Електротяга зазвичай розміщена у каретковому вузлі. Зазначимо, що такий електровелосипед лише допомагає крутити педалі як асистування. Параметри такого засобу обмежені законом:

Зазначимо, що подібний клас двоколісного не може використовуватися як, наприклад, мопед.

«Самодельні».

І тут використовуються електродеталі. Їхня установка здатна навіть зі звичайного велосипеда зробити електробайк. Оскільки сертифікації на подібні транспортні засоби немає, то параметри не регулюються:

Європейські електровелосипеди важать у межах до 23 кг. Призначений електропривод в цьому випадку лише для допомоги найскладніших ділянок дороги.

«Самодельні» можуть досягати 40 кг і розвивати швидкість до 50 км/год. В цьому випадку моделі завжди відрізняються чітко визначеними характеристиками швидкості та пробігу на одному заряді.

Електродвигуни: види та типи

Будова зустрічається дуже різноманітна, проте типів роботи лише 3:

Мотор колесо.

Відмінний та дуже акуратний апгрейд для звичайного механічного велосипеда. З нього не стирчать дроти. Запропонує досить високий ККД – 90%. Низьке розташування гарантує збереження центру тяжкості, через що не втрачається керованість.

Ланцюговий привід.

Такий двигун кріпиться на рамі. Крутний момент у разі подається через ланцюг велосипеда. Відрізняється складністю, шумом та не естетичним зовнішнім виглядом.

Фрикційний привід.

Перші рішення, які використовують саме шини. Саме тому вважається непопулярним та дуже вразливим.

Як вибрати електровелосипед?

Якщо ви не бажаєте вникати у всі тонкощі, то варто купити електровелосипед у зборі, де прораховані всі нюанси та особливості. Моделі з мотор-колесом, призначені для міста, реально купити від 14 тисяч гривень. Це чудова можливість уникнути пробок і доїхати до роботи навіть не спітнілим, що особливо актуально для офіційних костюмів або конкретних дрес-кодів.